• Vragen of meer info? Neem contact op.

  • Ma - Vrij 10.00 - 16.00
  • Favorieten
bg-categories
Nieuws

Emissieloos bouwen in de Randstad

De Nederlandse regering heeft aangekondigd dat er vanaf 2024 in de Randstad alleen nog met elektrische machines gebouwd mag worden. Dit is een belangrijke stap om de uitstoot van CO2 en andere vervuilende stoffen uit de bouwsector te verminderen.

De bouwsector is een van de grootste vervuilers van Nederland. In 2022 was de bouwsector verantwoordelijk voor ongeveer 7% van de totale Nederlandse CO2-uitstoot. Door het verplicht stellen van elektrische machines wordt de uitstoot van de bouwsector in de Randstad met ongeveer 10% verminderd.

De nieuwe regelgeving geldt voor alle bouwactiviteiten in de Randstad, van nieuwbouw tot renovatie. Dit betekent dat alle bouwmachines, zoals kranen, heftrucks en bulldozers, elektrisch moeten zijn.

De bouwsector heeft zich al lange tijd ingezet voor emissieloos bouwen. Er zijn al veel bouwbedrijven die over zijn gegaan op elektrische machines. De nieuwe regelgeving zal er echter voor zorgen dat emissieloos bouwen de norm wordt in de Randstad.

De bouwsector ziet de nieuwe regelgeving als een positieve ontwikkeling. Elektrische machines zijn schoner en efficiënter dan dieselmachines. Dit betekent dat ze minder geluidsoverlast veroorzaken en minder brandstof verbruiken.

De bouwsector verwacht dat de nieuwe regelgeving ook positieve gevolgen zal hebben voor de werkgelegenheid in de sector. Er is meer vraag naar personeel dat kan werken met elektrische machines.

De nieuwe regelgeving is een belangrijke stap in de richting van een schonere en duurzamere bouwsector.

You Might Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call me back