• Vragen of meer info? Neem contact op.

  • Ma - Vrij 10.00 - 16.00
  • Favorieten
bg-categories

Huren van elektrische machines

Voordelen van het huren van elektrische machines voor aanbesteding op de CO2-prestatieladder

In Nederland wordt steeds meer aandacht besteed aan duurzaamheid en klimaatverandering. Dit is ook terug te zien in de aanbestedingsregels. Op de CO2-prestatieladder wordt er steeds meer waarde gehecht aan het gebruik van duurzame machines.

Voor bedrijven die machines verhuren, biedt het huren van elektrische machines een aantal voordelen voor de aanbesteding op de CO2-prestatieladder.

Energiebesparing

Elektrische machines zijn over het algemeen energiezuiniger dan dieselmachines. Dit betekent dat ze minder CO2 uitstoten. Hierdoor kunnen bedrijven die elektrische machines huren, een hogere score behalen op de CO2-prestatieladder.

Minder geluidsoverlast

Elektrische machines zijn stiller dan dieselmachines. Dit betekent dat ze minder geluidsoverlast veroorzaken. Dit is een voordeel voor de omgeving en kan ook een pluspunt zijn bij de aanbesteding.

Minder onderhoud

Elektrische machines hebben minder onderhoud nodig dan dieselmachines. Dit betekent dat ze minder kosten voor het onderhoud. Dit kan een voordeel zijn voor de aanbesteding, omdat bedrijven die elektrische machines huren, een lagere prijs kunnen bieden.

Toekomstbestendigheid

De overheid wil dat er in 2030 geen nieuwe dieselmachines meer verkocht worden. Door nu al elektrische machines te huren, zijn bedrijven klaar voor de toekomst. Dit kan een voordeel zijn bij de aanbesteding, omdat bedrijven die elektrische machines huren, als toekomstbestendig worden gezien.

Conclusie

Het huren van elektrische machines biedt een aantal voordelen voor bedrijven die willen aanbesteden op de CO2-prestatieladder. Elektrische machines zijn energiezuiniger, stiller, hebben minder onderhoud nodig en zijn toekomstbestendig. Dit zijn allemaal factoren die een positieve invloed hebben op de score op de CO2-prestatieladder.

Daarnaast kunnen bedrijven die elektrische machines huren, een positieve bijdrage leveren aan het milieu. Dit is belangrijk voor de overheid en kan ook een voordeel zijn bij de aanbesteding.

Call me back