• Vragen of meer info? Neem contact op.

  • Ma - Vrij 10.00 - 16.00
  • Favorieten
bg-categories
Nieuws

Emissieloos bouwen met elektrische vrachtwagens en wielladers

De bouwsector is een van de grootste vervuilers van Nederland. In 2022 was de bouwsector verantwoordelijk voor ongeveer 7% van de totale Nederlandse CO2-uitstoot. Om de uitstoot van de bouwsector te verminderen, wordt er steeds meer overgestapt op emissieloze machines.

Elektrische vrachtwagens en wielladers zijn een goed alternatief voor dieselmachines. Ze stoten geen CO2 of andere vervuilende stoffen uit. Dit is gunstig voor het milieu en de gezondheid van de bouwvakkers.

Voordelen van emissieloze vrachtwagens en wielladers

  • Minder uitstoot: Elektrische machines stoten geen CO2 of andere vervuilende stoffen uit. Dit is gunstig voor het milieu en de gezondheid van de bouwvakkers.
  • Hoger rendement: Elektrische machines hebben een hoger rendement dan dieselmachines. Dit betekent dat ze minder energie verbruiken voor dezelfde klus.
  • Minder geluidsoverlast: Elektrische machines zijn veel stiller dan dieselmachines. Dit is prettiger voor de bouwvakkers en de omgeving.
  • Lagere kosten: De energiekosten voor elektrische machines zijn lager dan de brandstofkosten voor dieselmachines.

Huren van emissieloze vrachtwagens en wielladers

Er zijn verschillende bedrijven die emissieloze vrachtwagens en wielladers verhuren. De huurprijs hangt af van het type machine, de huurperiode en de afstand tot het verhuurbedrijf.

Oplaadstations op locatie

Om emissieloze vrachtwagens en wielladers te kunnen gebruiken, is het nodig om oplaadstations op locatie te hebben. Deze oplaadstations kunnen worden voorzien van batterijen.

Batterijen zijn een goede oplossing voor oplaadstations op locatie. Ze zijn compact en kunnen gemakkelijk worden opgeslagen. Bovendien zijn ze relatief goedkoop.

Conclusie

Het huren van emissieloze vrachtwagens en wielladers is een goede manier om de uitstoot van CO2 en andere vervuilende stoffen in de bouw te verminderen. Er zijn verschillende bedrijven die emissieloze machines verhuren. Ook zijn er verschillende oplossingen voor oplaadstations op locatie.

Toekomstperspectief

De verwachting is dat het huren van emissieloze vrachtwagens en wielladers in de toekomst steeds populairder zal worden. Dit komt doordat de overheid steeds strengere regelgeving aanneemt om de uitstoot van de bouwsector te verminderen.

Ook de bouwsector zelf is zich bewust van de noodzaak om over te stappen op emissieloze machines. Steeds meer bouwbedrijven investeren in emissieloze machines.

Dit betekent dat de vraag naar emissieloze vrachtwagens en wielladers in de toekomst alleen maar zal toenemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call me back