• Vragen of meer info? Neem contact op.

  • Ma - Vrij 10.00 - 16.00
  • Favorieten
bg-categories
Nieuws

Voordelen van elektrische machines bij aanbestedingen in binnensteden

Voordelen van elektrische machines bij aanbestedingen in binnensteden

In binnensteden zoals Amsterdam is het belangrijk om rekening te houden met de omgeving. Geluidsoverlast en luchtvervuiling kunnen een negatieve invloed hebben op de kwaliteit van leven van bewoners en bezoekers.

Elektrische machines bieden een aantal voordelen ten opzichte van dieselmachines, die in binnensteden vaak worden gebruikt. Elektrische machines zijn:

  • Stiller: Elektrische machines hebben geen verbrandingsmotor en zijn daarom stiller dan dieselmachines. Dit is een voordeel voor de omgeving en kan ook een pluspunt zijn bij de aanbesteding.
  • Milieuvriendelijker: Elektrische machines stoten geen CO2 uit, wat een positieve bijdrage levert aan het milieu. Dit is belangrijk voor de overheid en kan ook een voordeel zijn bij de aanbesteding.
  • Toekomstbestendig: De overheid wil dat er in 2030 geen nieuwe dieselmachines meer verkocht worden. Door nu al elektrische machines in te zetten, zijn bedrijven klaar voor de toekomst.

Deze voordelen kunnen een bedrijf een voorsprong geven bij het winnen van een aanbesteding in een binnenstad.

Concreet

In Amsterdam worden aanbestedingen steeds vaker gegund op basis van duurzaamheidscriteria. Hierdoor wordt het steeds belangrijker om elektrische machines in te zetten bij werkzaamheden in de stad.

Bedrijven die elektrische machines inzetten, kunnen een hogere score behalen op de CO2-prestatieladder. Dit is een belangrijk criterium bij veel aanbestedingen in Amsterdam.

Daarnaast kunnen bedrijven die elektrische machines inzetten, een positieve bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven in de stad. Dit kan ook een voordeel zijn bij de aanbesteding.

Conclusie

Het gebruik van elektrische machines biedt een aantal voordelen voor bedrijven die aanbestedingen willen winnen in binnensteden. Elektrische machines zijn stiller, milieuvriendelijker en toekomstbestendiger dan dieselmachines. Deze voordelen kunnen een bedrijf een voorsprong geven bij de aanbesteding.

You Might Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call me back